fredag 9 mars 2018

My Fair Lady och andra ladies

Mitt i allt snöande får man göra litet roliga saker inomhus. Senast i storstaden blev det ett besök på Stadsteatern. En mycket trevlig födelsedagspresent i form av en biljett till My Fair Lady! Jag har sett flera olika uppsättningar av musikalen och har, liksom många i min ålder, filmen med Audrey Hepburn som någon sort förebild, inte minst med tanke på Elizas kläder.
Men detta var verkligen något annat, vanliga kläder - kostymer och dräkter både på huvudrollerna och baletten/kören. Med mycket små medel förflyttades man till olika scener. Till gatan utanför Covent Garden där baletten dansar med paraplyer i händerna och där koreografin verkligen ger en illusion av ösregn. Till Ascot med hjälp av överdimensionerade taftrosetter på alla (istället för hattar?) och hästarna är blanka metallhuvuden på några av balettkillarna. Mycket snyggt genomfört! Till professor Higgins arbetsrum med bokhyllevägg och hörlurar på alla, som i en språkstudio, som enda attribut.  En helkväll med urfina sång- och dansprestationer!


En snöig dag i Skåne går vi på vernissage i Höganäs, där vår vän Jane Hansare  bland annat visar sina akvareller med kvinnoansikten. Härliga bilder som värmer i snörusket!

5 kommentarer:

 1. Gillar Higgins bokhylla! Vore kul med stegar till den egna. Om jag hade så högt i tak, vill säga. Når högsta hyllan utan problem. Men snyggt skulle det vara.

  SvaraRadera
 2. Är en av mina drömmar också.....

  SvaraRadera
 3. Flera trevligheter du varit ute på. Trevligt att förgylla vardagen med lite som kan ge lite energi i den kalla, långa vintern.
  Önskar dig en fin fredagskväll och en trevlig helg !
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det är nödvändigt emellanåt. Trevlig helg till dig med!

   Radera
 4. Trevliga vinteraktiviteter.
  Hade kunnat följt med dej på båda!
  Ha en bar helg!

  SvaraRadera