söndag 5 juli 2015

Va, ett nytt kök till?

Att börja renovera kan ha sina konsekvenser. Man kan få nya idéer om fler renoveringar...
I vårt fall, när vi gjorde ett helt nytt kök i skånehemmet i vintras och efter två veckor for till lilla huset i C, så innebar det att vi tittade oss runt omkring i det franska lilla köket och sa... hm vi kanske i alla fall skulle byta luckor? Fortfarande kan man beställa av Ikeas tidigare köksserie men nästa år finns inte längre möjligheten. Det franska köket är ungefär 15 år och det skånska var dubbelt så gammalt. Därför nöjde vi oss med ett luckbyte i franska köket och då kunde vi passa på att justera ett och annat. Så en dörr blev vänsterhängd istället för högerdito, kastrullskåpet fick utdragbar låda, glasskåpet fick bli med vitrindörr och ovanför arbetsbänkarna blev belysningen litet upphottad. Fler krokar kom på plats och vi gjorde oss faktiskt av med en del prylar som inte används längre. Alltså... hur många brödkorgar behöver man?
Förr fanns här en gasspis men i takt med att familjen blev större och de franska vännerna fler så byttes spisen ut och i gasbehållarskåpet fick det plats en diskmaskin.

Inte helt fel att arbeta inne ett par dagar när det är 37 grader utomhus... men snart ska vi svalka oss i havet!


12 kommentarer:

 1. Jag har ett 36 år gammalt kök, och nu när jag sett ditt,
  förstår jag att något MÅSTE göras. "Just do it" säjer NIKE
  men det är så svårt att komma igång. Manana, kanske. :)

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju ett projekt och det är krångligt att inte ha tillgång till sitt kök. Att byta luckor var inte så besvärligt ;)

   Radera
 2. Så fint det blev i köket och att vara inne och pyssla kanske är en bättre idé vid 37 grader. Här i Östergötland har det legat runt 28-30 grader och det är varmt det också. Skönt då att kunna som du åka till havet och ta sig ett dopp.
  Ha det fortsatt bra !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jo vi blev nöjda. Att vara inomhus känns ju knasigt när det är fint väder - men svalt och skönt. Härligt att det är varmt i Sverige också!

   Radera
 3. hej, följer din blogg som är väldig trevlig att läsa,! måste få fråga vilken typ av internertuppkoppling ni har i huset ? tycker det verkar så krångligt med att hitta en bra och billig variant när man bara är i huset några veckor om året! stort tack för tips och förslag !
  varma hälsningar vavva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Vavva! Kul att du gillar min blogg! När vår lilla by fick typ bredband så skaffade vi oss en Livebox via Orange. Då ingår fri surf, TV med en massa olika kanaler och fast telefon med bra villkor, vi ringer helt gratis till fasta nummer inom Europa. För detta betalar vi knappt 40 euero i månaden. Ja, det blir ju dyrt de månader de månader vi inte är här men vi betalar detta också för att få en uppkoppling som fungerar nästan (!) bättre än i Sverige och för att kunna prata länge och ofta med barn och barnbarn och gamla föräldrar när vi är här nere. Och vi är ju här iaf tre månader/år. Vill man inte ha TV och telefon - ja då blir det ju kanske onödigt dyrt, men jag har inte koll på vilka alternativ som då finns. Bor du i Languedoc så kan du ju kolla med vår facebookgrupp - där brukar folk vara tjänstvilliga med att informera. Lycka till!

   Radera
 4. Ja, det brukar ju liksom bli en kedjereaktion :-) Men fint blev det!

  SvaraRadera
 5. Jättefint blev det men när har ni hunnit med detta? Antar att varit tvungna att hämta luckorna på IKEA också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som ett trolleri... Nä, luckorna till gamla IKEA-kök kan bara beställas från Tyskland så det gjorde tidigare och hade med oss luckorna i bilen. Bra med platta paket....

   Radera
 6. Så fint att renovera brukar föra med sig mer o mer ;) vi står inför att sätta in ett Ikeakök i Flassans, vill ha bort vår gigantiska gasspis och få loss skåpet brevid som hos dig :) hoppas vi kan få till det på franska Ikea ...;) ha det fint ! Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Hej Anna! Förstår att ni hade fina dagar när ni var här nere. Ett tips om Ikea är ju att man går till en svensk butik med alla mått och önskemål och ber dem rita upp och sedan behöver man ju bara beställa i Frankrike. Vi använde deras tjänst som innebar 2-3 timmar med ett köksproffs( inför det svenska köket) och det var väldigt bra och besparade oss några misstag. Lycka till! Kram

  SvaraRadera