04 februari 2013

Möbelrenoveringsdags

I kväll är det dags att träffa mina hantverkskompisar E och U-K igen. Vi har i mer än 20 års tid träffats en kväll varannan vecka under terminerna och vi träffas för att renovera, klä om, måla om, dekorationsmåla, laga och försköna (?) olika möbler. Vi arbetar mest med stolar och pallar och en och annan soffa förutom rent textila inredningsaccessoirer som kuddar, gardiner mm. En del gör vi till oss själva eller vår närmaste omgivning men vi gör också på beställning och inför olika utställningar. Vi kallar oss Kreatöserna.

Vi har olika färdigheter, vi har litet olika smak och vi har genom åren haft olika mycket tid att ägna denna hobby. Oftast arbetar vi på våra olika projekt i respektive hem och de kvällar vi träffas är oerhört viktiga. Då tankar vi  inspiration från varandra, har åsikter och råd om varandras projekt och ofta sträcks det ut en hjälpande hand när ens egna två inte räcker till. 

Det var ett tag sedan vi hade ett gemensamt projekt, men nu ska en stor tung gammal fåtölj tas om hand. Ägaren kan inte avvara stolen mer än ett par veckor och den ska stoppas om och kläs med nytt tyg, vilket kan ta ganska lång tid. Eftersom det nu är litet bråttom så ska vi hjälpas åt och i kväll skall detta arbete planeras. 

Det egna projektet just nu är en sänggavel som ska kläs samt en förvaringskista som ska få nya dynor så den kan fungera som en sitt- och avlastningsbänk vid sängens fotgavel. 

Mitt senaste alster är en sypuff inredd och klädd med tyger från Laura Ashley.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar