måndag 18 februari 2013

Stockholmskt vinterbesökEfter att ha varit 5 dagar i Stockholm kan jag bara instämma med släkt och vänner, tidningsartiklar, tv-nyheter bloggkompisar mm - så fruktansvärt mycket snö det fortfarande finns kvar! Särskilt när man kommer bort från innerstaden. De plusgrader som ändå funnits har väl packat ihop snön något, men där yngste sonen S och hans fästmö C bor, strax öster om storstaden, där är det fortfarande alldeles för mycket snö. För att inte tala om alla dessa enorma högar som nattliga snöröjare med stora maskiner har skottat upp. Vi passerade flera stora parkeringsplatser där snöhögarna var 2- 3 meter höga. Det kommer att ta tid innan de är borta...stackars stockholmare. Dessutom kom det ännu mer snö, hela söndagen var en enda snöyra!

Innan dess hann vi med att träffa kära gamla vänner, vänner sedan många år tillbaka, en del sedan 40-45 år, och de är inte alls gamla utan precis så som de alltid har varit - unga i sinnet, varma, omtänksamma och roliga!

Viss shopping hör till våra stockholmsbesök. Denna gång blev Svenskt Tenn av med en stuvbit som kommer att passa utmärkt på en rund pall i TV-rummet. Precis så här hade jag tänkt mig pallen, tyg Mirakel brun.

Kulturen fick också sitt - Fotografiska museet har stått  högt på vår lista och denna gång fick vi tid. Hela museet ägnades David LaChapelle och många roliga fotografier - kan verkligen rekommenderas!

"The Rape of Africa", en pastich av en Botticellis "Venus och Mars".

När vi kom ut från museet på Stadsgårdskajen  så var Stockholm verkligen i sin blå timme. Man kan ana litet snöyra även här...
Nu är vi tillbaka i Skåne, här har det hällregnat i många timmar och nu försvinner nog den sista snön. Det passar bra för i morgon vi ska ut i trädgården och klippa ner några buskar som behöver föryngras (tänk om det vore så lätt att bli litet yngre!) samt städa bland perennerna. Detta måste göras innan scillan och krokusen kommer eftersom vi reser iväg ett tag.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar