29 juni 2021

Stockholm - verkligen en stad på vatten

När vi åker till Stockholm står såklart barn och barnbarn som nummer ett på besökslistan. Vi brukar bo hos dem och det både fungerar bra och är sååå roligt! Ibland stannar vi en vecka ibland, som denna gång, bara ett par dagar.

Eftersom både mannen i mitt liv och jag själv är födda och uppvuxna i och nära staden så har vi också kvar skolkamrater och andra vänner. Dessa försöker vi hälsa på när vi är uppe - så även denna gång!
I dessa tider blir det lunch och utomhus (alla är pensionärer och nästan färdigvaccinerade) och det är ett jättetrevligt sätt att umgås på! 

Plötsligt är Nacka Strand nära oss alla. Ett tidigare kontorsområde för olika stora företag som nu är ombyggt till bostäder med fantastisk utsikt över Stockholms inlopp. Vi, som bor i Kummelnäs och en kompis som har landställe på Värmdö, tar bilen och de som bor på Lidingö tar SL-båten! Restaurangen har vi besökt tidigare - alltid en favorit!

Den kommunala trafiken på Stockholms vatten är i mitt tycke en av Stockholms absoluta fördelar - det finns dels båtlinjer som kommer utifrån skärgården och som ju närmare stadens centrum de kommer sicksackar över Saltsjön mellan Lidingö, Nacka, Djurgården och in till Nybroviken och så finns det typ pendlarlinjer som går regelbundna turer mellan Lidingö, Nacka och Djurgården. Detta fanns inte alls när jag växte upp i innerstaden, men före pandemin tog vi rätt ofta båten från Nackasidan in till Gamla Sta'n när vi skulle till city. Mycket smidigt!
Så vid lunchen på trevliga J säger plötsligt en av vännerna "ni har ju inte sett vår nya lägenhet, vi kan väl ta båten över innan vi skiljs åt?" Sagt och gjort, vi lämnar vår parkerade bil på Nackasidan och tar en "skärgårdsbåt" till Lidingö.
I ett huj är på vi på Lidingö och i lägenheten, pratar ytterligare en stund, beundrar utsikten och tar sedan nästa båt tillbaka till Nackasidan och bilen.

Nästa gång vi kommer och stannar litet längre ska vi åka litet längre ut, undrar hur långt vi kommer på ett SL-kort.....



 

2 kommentarer:

  1. Vilket trevligt besök.
    Jag använder också ofta båtarna när jag är hos sonen i Stockholm, smidigt och lätt.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Båtarna är praktiska och rätt kul att åka så på vattnet. Ha de bra du med!

      Radera