15 juni 2021

Vad ska vi göra istället?

Som pensionär har man mer tid till allt det man inte hann med förr. Då när man gjorde karriär på heltid och dessutom hade hemmaboende barn. Men, och det ska man inte sticka under stol med, allt tar längre tid för en pensionär och därmed har man inte så mycket extra tid.

Med två boenden som ligger 200 mil från varandra har vi tidigare inte funderat så mycket på vad vi gör med vår tid. Vi har renoverat och fixat på båda ställena när vi varit på plats och haft tid. Vi har valt att göra vissa saker och vi har valt bort vissa måsten! 

Senaste året i självvald isolering i Sverige har verkligen gjort underverk med vår trädgård. Ja, det är egentligen vi själva som stått för att saker blir gjorda - men det har verkligen varit trevligt att kunna bocka av nästan alla surdegar från vår attgöralista. Dessutom har vi hunnit förnya en och förstora en annan terrass, bygga en spaljé och bygga om ett utebord och vi har betydligt mindre skvallerkål (det är skånska för kirskål) jämfört med tidigare år. Snart kanske också gräsmattan kan återgå till sin forna glans (läs före lilla huset i C). Inomhus har vi målat om i hall och matsal och nu är det 10 000 diabilder som ska bli betydligt färre och också samordnas med våra föräldrars dior och så ska en del sparas till svägerskan och rätt många ska sparas digitalt till eftervärlden (läs barn och barnbarn). Roligt men litet tidsödande...

Molnet blir lösningen när sådana här apparater inte längre fungerar

Nu skulle vi ju, med vår vanliga fart i livet, ha bilat till lilla huset i C och röjt och städat litet här och där i huset efter 20 månaders frånvaro. Vi skulle ha målat om efter vattenskadan i ett sovrum och målat om terrassen. Vi skulle ha installerat fibern som kommit till byn och tagit hand om våra växter som har litet svårt att klara sig utan mänsklig hand och vi skulle efter 10 dagar åkt tillbaka till Sverige  med våra sommarkläder och sandaler som, opraktiskt nog, varit kvar i Frankrike sedan oktober 2019. Nu blir det inte så...

Istället...

Ja, vad ska vi göra istället? Stockholmsbesöket är överst på listan. Det ska bli jätteroligt att äntligen få ses. Vi kanske inte ska kramas men bara att träffas ska bli fint! Sedan ska vi åka hem till Skåne via Göteborg. 

En stor fördel med att inte vara så himla inbokad är ju att man kan göra saker med kort varsel. Det dyker säkert upp något....

4 kommentarer:

  1. Det där huset i Frankrike fascinerar mig så. Förstår att det svider att inte kunna åka dit.
    Visst har man haft tid under året att syssla med sådant som blivit eftersatt. Vi ligger också i fas med täppan för en gångs skull. Men vad ni har fått mycket gjort. Imponerande. Har inte skaffat mig moln ännu, men skall ta itu med det i sommar.
    Måste få fråga varför kirskålen heter skvallerkål i Skåne???
    Hoppas ert Stockholmsbesök blir av snart.
    Önskar fortsatt trevlig vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu hemma från storstaden - kort men väldigt trevligt! Skvallerkål - bra fråga, ska kolla med mina infödda kompisar. Trevlig sommarhelg!

      Radera
  2. Håller med dig, allt tar så mycket längre tid nuförtiden när man inte behöver stressa.
    Jag tror att det är för många som hos er, saker som väntat på att bli gjorda, är nu det. Vid tillfällen förra sommaren var t ex all cement slut här.
    Jag har gjort mig av med en del gamla diabilder, men har många kvar att sorter. De finns i Sverige, så just nu kan jag inte göra något åt det.
    Inget bli som planerat under pandemin. Kanske flyger jag ner till Spanien ett ta, vi får se.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter trevligt för dig att komma till Spanien, flyg är ju bra och Spanien inte så krångligt med att ta emot folk. Men man får såklart ändå ta det litet försiktigt. Trevlig helg!

      Radera