04 maj 2016

Experiment i Köpenhamn

Innan vi for till Frankrike hann vi med en utflykt med äldsta lilltrollet till Experimentarium i Köpenhamn. Här finns många roliga saker att göra för alla åldrar - men man ska nog vara som J, mer än 10 år, för att förstå vad man ska göra, hur man ska göra't och varför...

Vissa aktiviteter är upplagda som lagtävlingar där farfar och farmor också har roligt. Det finns kanske 8-10 olika bås med lekmöjligheter. Här ska man  släcka alla lysande lampor med att klicka på dem utan att nudda golvet. Allt under tidspress - och så börjar de lysa igen efter ett tag. Himla stressigt och balanskrävande...
Oj skynda dig farfar! Bara 56 sekunder kvar......

En övning för alla... det är minsann inte alls lätt att få in alla organ i torson, i början blev levern kvar... Det finns både en kvinna och en man - en bra lektion i vad organen heter och ser ut. J provar på att vara läkare ;)

Rörelser är nyttigt, här ror man sig till saft i behållaren framför. Lika mycket i glaset som du själv har förbrukat. Vi blir alla förvånade över hur trötta vi är i förhållande till hur litet saft det är i glaset..
Här tar J ett skutt in i tavlan....
Hjälp, här är han två... utan fötter

Piloter behöver ha en snabb reaktionsförmåga, här får man testa sin egen.

Gör en jättesåpbubbla! Vissa så stora att man kan gå in i dem....

Klättra är lätt, väggen är rätt låg och kanske mer avsedd för mindre barn...
...men detta är svårt. Bygg en pyramid av x antal kulformationer. Dessa klurigheter vill vi alla tre prova mer av - men tiden går fort när man har kul. De stänger redan kl 17 och det känns tidigt. Vi hinner kanske med hälften av upplevelserna på de 3-4 timmar vi är där. 
Vi måste absolut återvända och då vill vi stanna en hel dag!





8 kommentarer:

  1. Det ser ut att ha kunnat vara ett mycket trevligt besök i Köpenhamn och absolut för barn och vuxna som har barnasinnet kvar :)
    Önskar dig en fin Onsdag !
    Kram från Marie

    SvaraRadera
  2. Verkar vara mycket pedagogiskt och intressant både för vuxna och barn!
    Ha en trevlig weekend!

    SvaraRadera
  3. Verkar vara väldigt omväxlande, kul och pedagogiskt.

    SvaraRadera
  4. Barnbarn på gång! Vi besöker nog Experimentarium redan i höst - så begåvad som den lille knattingen kommer bli.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Wow, så roligt!! Det är verkligen kul med de små....

      Radera