onsdag 25 maj 2016

Franska fasader

Nu är det ett tag sedan vi var i Frankrike, nåja kanske en månad... men när längtan blir för stor så tröstar jag mig med litet bilder på det vackra franska som är annorlunda än det vackra svenska....
Här ett hus i Lagrasse i Courbières. Jag hoppas den vackra utsikten finns åt andra hållet. Men huset är vackert och vilka färger!

Stängt var det här! Jo med det sydländska klimatet så måste man stänga ute sol och värme.


Växtglädjen hos vissa rosor är otrolig, tänk att bara ha en litet hål i stenläggningen och vatten får rosen när (eller om) det regnar. När vi planterar rosor hemma så ska det vara en stor grop och särskild jord och...

Här står nog rosen inte djupare är ett par decimeter, inte så frodig...men den blommar vackert ;)

 Nu är det ju modernt i Sverige att ha många olika krukor, ju fler olika desto bättre. Men hur vi än försöker göra en medelhavsträdgård i Norden så lyckas vi nog aldrig att få till det lika bra som i södra Europa.

Så fint och så osvenskt. Trädet står planterat på trottoaren, bara någon decimeter från husväggen och man kan säkert inte öppna fönsterluckan till höger.  

Han man inte fönsterbrädor så får man vara uppfinningsrik.

Jaaaa, sist men inte minst - utsikten från köksdörren i lilla huset i C - det bästa av allt! 



6 kommentarer:

 1. Bra med dina Vin- och restauranglänkar. Dom har jag missat tidigare. Har bara besökt Borie Vitarelle av dessa tror jag. Får bli lite skärpning .....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm, de flesta håller jag fast vid fortfarande. Chateau Veyran har egentligen inte öppet för allmänheten men vi som bor i byn.... Jougla är litet och jättecharmigt, på Arjolle pratar alla (nåja) bra engelska men det är ganska stort. Brescou är svenskägt och Trinités är nog vårt senaste fynd. Ha det så trevligt!

   Radera
 2. Underbara bilder! Älskar det där ruffiga, inte så tillrättalagt som här hemma.
  Nu närmar sig vår resa i sommar o ska börja gå igenom fina bilresor, för att få tips om hotell, vin/champagne mm. 3 veckor utanför Albi o 1 vecka i Murviel, så blir det i sommar.
  Kram Elisabeth/Örnen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha en trevlig sommar, vi går om varandra men det finns fler tillfällen! Kram

   Radera
 3. Fräcka bilder på krukor! Vackert och i många fall fantasifullt!

  SvaraRadera