tisdag 15 september 2015

Fest på Sofiero och 2 x Taylor

I slutet av sommaren är det alltid flera trädgårdsmässor/utställningar som lockar. Sofiero bjuder på stor trädgårdsfest och trots alla besökare så sväljer trädgården många människor och man kan njuta av blomprakt utan att trängas. Något av det roligaste jag vet är att titta på är de fina klänningarna som byggts upp av blommor och blad. Titta och njut!
Skor i lammöronblad.
Brudorkidéer får här en funktion som passar svenska namnet.
Många var idéträdgårdarna... Här en fin med knasiga figurer som blickfång förutom blommorna som bland annat är många olika och nya färger av Rudbeckia - snyggt!

Klassiska slottsprydnader - allt som krävs är en cirkelrund 
oasis och massor av blommor. 
Något slott behövs inte.....
En av idéträdgårdarna är uppbyggd av John Taylor från  Malmö Slottsträdgård. Där finns en fantastisk vacker basilika, Magic Mountains. Det är inte till salu utan jag får hitta frön till våren. Det ska vara möjligt att få den att övervintra i kruka , kanske i uterummet. Men först frön....
Några dagar senare är det dags att tillsammans med MB och C besöka Slottsträdgården i Malmö. Trädgårdsmästare och ansvarig är John Taylor. Det är verkligen roligt att se alla de små trädgårdarna med olika teman. Vi råkar gå rakt på John i en av trädgårdarna och han tar sig all tid i världen för att prata olika växter. Mycket trevligt! 

Vårt andra mål med denna utflykt är Tareq Taylors lilla kafé med matservering. Det ligger i ett hörn av Slottsträdgården och man kan sitta utomhus eller i ett vackert gammalt växthus. Där njuter vi av jättegod oxkind med roliga grönsaker och en fin burgare på högrev med nya tillbehör. Vi ser att Tareq kommer förbi en sväng in i köket och provsmakar på innehållet i grytorna - han vill så klart ha koll på att hans tankar och idéer följs även om han själv inte alltid kan vara närvarande.

Sista veckan i augusti så kan man fortfarande njuta av blomfägring och växtkraft - bra minnen att ha med sig in i höstrusket.


1 kommentar: