09 april 2020

Det blir vad man gör det till - påsk till exempel!

Det fanns på 60-talet en sång och musikal som hette "Stoppa världen - jag vill stiga av" med Jan Malmsjö. Ibland kan det kännas så i dessa dagar. Allt som pågår som man inte kan göra någonting åt, hur mycket man är vill. Varenda nyhet och varenda samtal har en koppling till detta virus. Oavsett om det handlar om ekonomi, sport, kultur, politik... En mycket märklig situation för mänskligheten. Det bästa man kan göra är att ta en dag i taget och göra den till en bra dag!

När man gör det så kan man konstatera att i dag är skärtorsdag. Om man var häxa så hade man åkt till Blåkulla inatt. Vi har istället hissat flaggan för ett av barnbarnen i Stockholm, han blir 7 år idag.
Paketen lämnade vi förra gången vi besökte dem. Vi visste att vi inte skulle träffas i dag, vi skulle egentligen varit i lilla huset i C. Så blev det inte denna gång. 
Tänk er att fylla 7 år och få lego, armbandsklocka och skrivbordsstol. Han är fortfarande ett barn (tack och lov) men med en försmak av ett liv som en litet större kille. Födelsedagskalaset är inställt och han har klokt deklarerat att han kan skjuta fram kalaset länge "om det krävs".

Med den lille förnuftige i tankarna påskpyntar jag litet i huset.
Svärmors tuppar i rad, tror de är från 60-talet
Piffig ring av vaser för enstaka blommor och kvistar.
Kommer nog hänga med stor del av året.
Påskträdet - här hänger ägg av alla sorter och åldrar.
Duk sydd av en av mammas vänner som är textilkonstnärinna.
Förmodligen också 60-tal
Färgade ägg nu klara till påskbordets sillar
Tänk - med ett annat tänk så blir det både en födelsedag och en Skärtorsdag fyllda med traditioner och glädje. Snart ska vi Skypa och sjunga för födelsedagsgrisen - det ska bli mysigt!




4 kommentarer:

  1. Minst sagt en annorlunda påsk, men vi här nere i Langedoc har underbart väder och gläds åt det. Vinstockarna lyser gröna och fåglarna kvittrar.
    Glad Påsk!!

    SvaraRadera
  2. Ja, en annorlunda påsk, minst sagt. Men man får göra vad man kan och det har du verkligen gjort med dina fina påsksaker, muntrar upp.
    Fortsatt trevlig helg!

    SvaraRadera