måndag 2 april 2018

Äntligen....!

Det är bara någon dag kvar..... jag har börjat packa. Men vad packar man för kläder till en aprilmånad i södra Frankrike? Som, i alla fall hittills, har varit svalare än normalt. Det ska dessutom snöa vid den skånska avfärden och vara 17 plus (det var länge sedan!) på första stoppet. Det är kära bekymmer, vi har plats i bilen och man kan alltid ta med något extra plagg....
Den kära bilen - vårt tredje hem! Jag har räknat ut att efter Skåne och Languedoc så tillbringar vi flest vakna timmar i sagda fyrhjuling. Visst bor vi hos sonen och hans familj i Stockholm, men det blir ändå inte lika mycket som de tre-fyra veckor av dagtid per år som vi sitter i bilen. Vi bilar till Languedoc ungefär tre gånger om året och tar 2-4 dagar på oss beroende på humör och lust att stanna och titta på något nytt. En gång om året gör vi en ordentlig omväg på väg till eller från Frankrike och det brukar bli nästan en veckas omväg. Sedan bilar vi till Sthlm 3-4 gånger och hepp - nu är vi uppe i våra 3-4 veckor. Vi gillar ju att färdas med bil, man kan stanna var man vill och att det tar betydligt längre tid är, för oss som pensionärer, inte en nackdel. Vi gillar båda att köra, även om jag tycker att autobahn börjar blir rätt jobbigt.
Vi kommer att ta en östlig rutt ner förbi Berlin och sedan snedda tvärs över södra Tyskland till Alsace. Tror och hoppas att det inte är så mycket trafik som det kan vara runt Ruhr-området t.ex. Så vi hoppas komma till lilla huset i C om några dagar, vi ska vara litet turister längs vägen även denna gång. Vi hörs!10 kommentarer:

 1. Så härligt det låter med att få packa in i bilen och bege sig söderöver även om ni haft +17 i Skåne :-) Kanske ändå lite varmare där nere och jag önskar dig/er verkligen en härlig biltur och vistelse nere i Frankrike !
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, hoppas det blir fin vår i Sverige också!

   Radera
 2. Lycklig resa och njut av sköna Frankrike!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det blir inte svårt! Trevlig helg!

   Radera
 3. I la France nu läste jag i kommentaren till mig. Hoppas vädret bättrar på sig, vilket det ju alltid gör där nere.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jo men vissa tider tar det litet längre tid. Meteorologen sa häromkvällen att "det råder en skandinavisk blockering" och det gäller fortfarande ;) Men vad gör det om 100 år...

   Radera
 4. Nu har jag läst hela din blogg och bestämt mig för att prenumerera på kommande inlägg. Vi är två människor som i juni blir pensionärer. Efter många år i husbil resandes runt i Frankrike, ska vi sälja skånehuset och bosätta oss i Occitane. Därför blir det ingen resa söderut i sommar utan först när huset är sålt i höst någon gång. Jag uppskattar verkligen dina skildringar av omgivning och annat franskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! Tack och så roligt att få en följare till!
   Lyckliga ni som har allt detta framför er! Du har sett att jag har en reseblogg också? Hit och dit i Europa, nystartad så inte så mycket att läsa ännu (!) men det kommer några inlägg varje månad.
   Trevlig helg!
   /Lotten

   Radera
  2. Den tänker jag också följa då jag älskar att läsa reseberättelser och alltid får man bra tips och lär sig ett och annat.

   Radera
  3. Precis som jag brukar tänka!!

   Radera