fredag 22 juli 2016

Tour de France

Cykelloppet Tour de France körde i år genom en av våra grannbyar. Trevligt nog så passade en av svenskfamiljerna i byn på och bjöd vänner och bekanta in till en vätskekontroll vid deras garage. Loppet skulle passera på gatan precis utanför och bättre första parkett kan man inte tänka sig. I väntan på både sponsortåg och cyklister fick vi alla en trevlig mingelstund.
Sponsorernas jippotåg beräknades komma cirka två timmar före cyklisterna. Många av dem är riktigt roliga och alla kastar ut "giv'aways" till folket längs med vägkanterna. Har man tur så kan man ha glädje av småsakerna men mycket av det är av blandad kvalitet... Men kul ändå ;) Här ett smakprov på några av sponsorernas fordon.

Så var det dags för cyklisterna, först ligger de två som brutit sig ur klungan....

Sedan kom resten men det blev inte filmat. De passerade på 20 sekunder och sedan var det slut.... Folkfest i finväder med både gamla och nya vänner - härligt evenemang som tål att upprepas!4 kommentarer:

 1. Vilken trevlig tillställning! Och kul med vätskekontrollen för er!
  Visste inte att det före cyklisterna var som en carneval med sponsorer. Häftigt!
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är många som tittar längs vägen bara för karnevalen - sedan går de hem...

   Radera
 2. Kul med Tour de France! Men hänger inte med längre vad stjärnorna heter. För mycket doping har drabbat sporten. Fantastiskt fint att följa på tv också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist att Lance förstörde så mycket för sporten, ja ett gäng andra också. Tv-sändningen är väl så kul för man får veta så mycket om trakten och städerna de far igenom.

   Radera