lördag 5 december 2015

Hantverk på franska

För att bibehålla den lilla franska jag kan och kanske lära mig något nytt, så ingår jag i en grupp med fem andra kvinnor som träffas regelbundet för att prata på franska om Frankrike eller annat som är franskt eller som just nu om en fransk bok vi läser. Vi känner varandra sedan tidigare från litet olika konstellationer och ibland får vi skärpa oss för att inte övergå till svenska när vi pratar.

Men i veckan har vi lagt till ytterligare ett möte - tid för artisanat. Här ska hantverkas! Jag gillar att arbeta med mina händer och är ju en tredjedel av Kreatöserna som klär om, målar och syr nästan vad som helst - men mest gör vi om stolar och pallar.

När franskagruppen var hemma hos mig senast så väckte min tygklädda kartonger på hatthyllan uppmärksamhet. Så snygga, hur gör man, är det svårt, kan du visa oss?

Jovisst, jag missar sällan en chans till att få kreera! Vi samlas i vårt uterum med diverse kartonger, stuvar eller nyköpta tyger, sax och lim och sätter igång. Det visar sig ta litet längre tid än vi hade hoppats men alla fixar var sin fin låda och nu vet de hur man gör.

Så här ser några av mina tidigare gjorda lådor ut ....

2 kommentarer:

  1. låter otroligt roligt att ha en sådan grupp och dessutom få utlopp för sin till kreativitet! det är något jag skall försöka få till här.

    SvaraRadera
  2. Vilket fint och roligt pyssel på franska-nytta kombinerat med nöje!

    SvaraRadera