måndag 30 november 2015

Tid för advent

Så var det dags igen för den härliga adventstiden och mitt favoritskåp pyntas därefter! Några julblommor, ljus (på batteri), ärvda mässingsklockor för att ringa in jul eller nyår, portvin till valnötterna från Dordogne och clementiner om man vill vara litet nyttig. Ännu inget godis, inte förrän till julafton....
Paketen till äldsta lilltrollets adventskalender består numera av pappersrullar, i vilka det döljer sig kluriga frågor. Nu är han så stor så han får frågor där han nog behöver googla svaret och så får han redovisa svaren på julaftonsmorgonen - i utbyte mot ett paket. Istället för en massa småkrafs kan det då bli ett paket med litet rejälare innehåll.
De mindre lilltrollen klarar inte att läsa och hitta svar på nätet (ännu) och de tycker det är kul med småkrafs  ;). Här ligger deras paket färdiga att knytas på kalendrarna.
Soffbordets ljusarrangemang brukar vara plockat i naturen.
Nytt för i år är en jättestjärna i köksfönstret. Passar bra nu när vi inte har gardiner.

Fast orkanen Gorm ställde till det i går natt. Vi bor inte havsnära men fönstren ser ut som om man har sprutat saltvatten på dem. Vi som har abonnemang på tvätt av fönsternas utsida fick fina fönster för bara två veckor sedan - nu får vi fixa detta själv.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar