09 december 2015

Nytt innertak i det franska köket

Jag skrev ju i oktober om att vi skulle renovera terrass och innertaket i köket. Terrassarbetet är framflyttat till våren 2016 men innertaket i köket är klart och hur fint som helst! Vill man se bilder "före" så klicka här: Tack och lov för ett gammalt hus
Nu har vi (nja, inte precis vi utan F - vår eminente byggare) befriat den inbyggda bjälken från sin fula trälåda och se - innanför fanns en fin träbjälke precis som de andra. Det brunlaserade ribbtaket som drösslade är utbytt mot gipsskivor med infällda spots och den övre delen av skorstensstocken som hotade med att trilla ner på oss har fått en modern och ganska stram attityd.

Utan att ha sett detta i verkligen (tack O och F för fotona) så är vi riktigt nöjda. Förutom att allt trasigt nu har blivit helt - så har vi också ett kök som nu är mycket ljusare - både på dagen och kvällen.
 
Nästa projekt är som sagt terrassen... ett ganska stort projekt som vi hoppas kan bli klart senast i april. Material och utseende på utekök är bestämt - mer om detta alltså i vår.



6 kommentarer:

  1. verkar som om ni har en otrolig rymd i köket, ser ju mycket fräscht ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, köket är inte mer än 25 kvm men det är högt i tak, gammalt hus du vet...

      Radera
  2. Det ser hur fint ut som helst nu. Så roligt att få förbättra lite runt om sig till det bättre.
    Önskar dig en fin luciahelg !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jo det är roligt och nu var det ju tvunget men blev bra iaf. Trevlig helg till dig också!

      Radera