torsdag 29 oktober 2015

Jag byter ett piano i björk mot ett valnötsbord...

Vi har ett piano, ett piano som vi övertog efter svärföräldrarna när de flyttade från villa till våning. Pianot är unikt, ett Malmsjöpiano i björk, beställt på tidigt 1900-tal till min svärfars föräldrar i bröllopspresent. Vårt hem är pianots tredje hem och sedan sönerna flyttade hemifrån har det mest varit barnbarnen som har klinkat på det. Nu ska pianot flytta till den äldste sonen och de tre stora småtrollen. Det kommer att klinkas en hel del, kanske till och med spelas på pianot....wow vilken känsla att få användas igen ;)
Flyttfirman kommer två man starkt och hivar upp pianot på en liten kärra och rullar ut det ur huset, ner för ett trappsteg och till flyttbilen.

Det ser otroligt lätt ut, pianot lär ska väga sina modiga 250 kg, men flyttkarlarna verkar veta hur de ska göra....
Kvar i vardagsrummet finns vissa spår om att här har stått något stort och tungt. Dels är inte tapeten bakom pianot målad.....(så himla slarvigt att måla runt pianot! Undrar vem som gjort så...). Dessutom vittnar damm och några legobitar om att här är inte städat på rätt länge.
Efter målning och städning ska här komma ett  smäckert, ganska högt och ganska brett men inte så djupt bord i valnöt och med glasskiva och en extra hylla. Ett bord för vackra tidningar, en lampa och någon prydnadssak. Undrar ni något om hur man hittar exakt ett sådant bord man vill ha i rätt träslag och med rätt mått??? Då kan jag bara säga att det kommer att tillverkas av samme fantastiske B som har tillverkat vårt köksbord. Läs gärna mer om köksbordet här.9 kommentarer:

 1. Må pianot få det bra i sitt nya hem.

  SvaraRadera
 2. Det kommer att bli använt!! Det är bra ;)

  SvaraRadera
 3. Tur "killarna" kunde det där med flytt av en så stor och tung möbel. Blir nog jättefint med ett nytt bord där och lite färg.
  Önskar dig en fin helg !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, man är tacksam när det finns hjälp att ta till.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 4. Vad de flyttkillarna kan!
  Roligt att pianot stannar kvar i familjen!
  Ha en trevlig söndag!

  SvaraRadera
 5. Jo det är roligt att även den yngre generationen tycker det är roligt med arvegods....

  SvaraRadera