söndag 24 maj 2015

Kung eller drottning för en dag

På vår väg till huvudstaden nu senast så bodde vi som kung för en dag på Bjertoft Slott. Ett slott från början av 1900-talet ritat av Ferdinand Boberg och har en mycket väl bevarad jugenddekor. 
Konceptet "kung för en dag" finns på många slottshotell och liknande och det innebär att de dagar då de normalt sett har få gäster så sänker man priset till 800 kronor för ett dubbelrum med frukost. Normalt sett skulle detta rum ha kostat runt 2000 och frukosten 195 per person. Denna dag som var en måndag brukar de antagligen inte ha så många gäster och därav priset. Det var en mycket fin frukost, men inte att jag hade velat betala nästan 400 för oss två. Om man söker på nätet på  "bo som en kung" så kan man anmäla sig och sedan få mejl med olika erbjudanden.  
Utsikten på kvällen från slottsterrassen ut över slottsparken lurar en att tro att det är höst - men det var den orange kvällssolen som ställde till det i de outslagna träden...

Häftig byggnad, ser litet ut som min gamla gymnasieskola :)
Jättesnyggt rum med extra hörna med fåtöljer och tv
Nu i juni ska vi åka igen och då kommer vi att åka om Göteborg och hälsa på kompisar på vägen. Gissa var vi ska bo? På Grand Hotel Opera i centrala Götet för 800 inklusive frukost för två (ordinarie pris 1500-1700) och denna gång inte en måndag utan en torsdag. Här heter erbjudandet "HotelSpecials" och fungerar precis som på slottshotellen. 
Vi sökte också efter billiga hotell ute i Europa (eftersom vi ofta bilar söderöver) och jo minsann, flera hotell men ett jättefint hotell i Boppard vid Rhen för bara 420 för ett dubbelrum med frukost. Och rummet har "Rheinblick" - det ni!4 kommentarer:

 1. Rätt dag och rätt datum och man kan göra fynd i hotellvärden!
  Kul att se att man gör något av gamla slott.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men man måste ibland vara vaken för var som erbjuds. Ha det bra du också!

   Radera
 2. På Grand Hotel Opera skulle jag också kunna tänka mig en natt. På Aschebergsgatan kan ni äta franskt på http://www.levantine.se/, som lär vara bra. Har inte varit där, restaurangen har öppnat sedan vi flyttade från stan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack - vilket bra tips! Måste absolut undersökas litet närmare.

   Radera