måndag 18 maj 2015

Dagar med de minsta småtrollen

Så har vi varit i storstaden igen. Eller det var vi ju inte alls, utan vi höll oss hela tiden rakt öster om city hos yngste sonen med familj och de två minsta småtrollen. Vi firade tvååringens födelsedag. "Tå åj" säger han och håller pekfingret och långfingret tätt tillsammans upp i luften. Förutom en uteleksak i form av en traktor att sitta på så blev det några bondgårdsdjur och en bilmatta. Det mesta är ju roligt i denna ålder. 
Dagarna går så himla fort och vi var mest med småtrollen hela tiden. En dag gick vi på Skansen och hälsade på alla de små djuren. Aborren i vattnet var roligast liksom träkaninen som man kunde sitta på. De gröna papegojorna som flög fritt bland besökarna var läskiga. Tyckte faktiskt jag också, en flög faktiskt rakt in i mitt huvud och trasslade in sig i håret, brrrr. Den klassiska färgglada snurran på en pinne avslutade vårt besök för denna gång.


E vill gärna undersöka paddan men A räddar den...
Valborg firades med eld vid viken och vårsånger - fint vindstilla väder med vacker kvällssol. Småtrollen hängde med och höll sig vakna trots ganska sen timme. Det gäller att skapa traditioner... 


Besök av en faster och en moster och en väninna samt vårlunch hos kompisar 1:a maj -  vi vill hinna med många, men det är en orimlighet. Vårt mål är ju alltid småtrollen och deras föräldrar - allt annat blir bonus. 
Vi våreldar i flera dagar - trädgården städas och "dammsugs" på allt tillåtet brännbart och vi som tillhör Pyromansläktets Vänner får vårt lystmäte :).


Så går sex ganska intensiva dygn... De har innehållit mysiga morgnar med lille A, fina dagar som blandade lek med småtrollen och inbokade trevligheter och härliga kvällar med småtrollens föräldrar med långa samtal vid matbordet. Och plötsligt är det dags att åka söderöver igen. Men nu dröjer det bara 4 veckor till nästa gång vi ses - småtrollen och deras farmor och farfar!


4 kommentarer:

 1. Vi verkar ha varit på ung samma ställe! Och tillsammans med barnbarn. Vilka mysig mornar!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är livet på en pinne. Det gäller att passa på, rätt vad det är så tar de studenten....;)

   Radera
 2. Att få presenter som tå åj kommer jag inte ihåg hur det var. Kul, antar jag. För det var det ju som barn. Det kan vara ganska kul nu också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Särskilt om man har fått vänta på presenten....skrivit önskelista och drömt...

   Radera