lördag 17 januari 2015

Möbel och konsthantverk


Som ett led i planeringen av det nya köket så har vi skrotat köksön som hade sittplats för två på barstolar. Vi vill istället ha ett traditionellt köksbord som ska kunna erbjuda inte bara två vuxna sittplatser utan också några till småtrollen. Matplatsens golvyta är liten och oftast är vi ju bara två som äter här, men emellanåt är vi fem till frukost och mellis och vad är väl bättre än att sitta i ett kök sådana gånger? Bordets ideala mått borde vara 100 x 110 för att få maximalt antal sittplatser på minimal golvyta.Tror ni att detta finns i möbelaffären? Nixpix.... 
Tänk då vår lycka när det visar sig att det finns en fritidsmöbelsnickare i vår svenskfranska bekantskapskrets. Beställningen görs på distans och vi får ritningar, beskrivning och uppdateringar med foton. Helt fantastiskt att få följa bordets tillblivelse!
 virkesförrådet
detta ska bli ben
träpluggar i valnöt
Här är bräder till bordsskivan....
...som här är limmad och i spänn
Färdigt!
Bordet blir klart före jul men vi kan inte hämta det hos våra vänner förrän efter alla helger. Trots bordets ganska lilla format så krävs en släpkärra, bilens bagageutrymme räcker inte till. Det är en himla känsla att se det IRL. Sidenslät yta och med en svag och god doft av linolja. Vackert ådrat i många olika nyanser - oh vad det kommer att passa bra! Stort tack till B som absolut kommer att få göra minst ett bord till (och kanske ett litet skåp...)
Nu vill alla förstås se ett foto på det nya bordet - men det får vänta till dess köket är färdigt och bordet står på sin rätta plats. Fortsättning följer mao....


8 kommentarer:

 1. Så bra med svenskfranska bekantskaper. Bordet blir säkert bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ändå litet märkligt att beställningen gjordes i Frankrike men att bordet hämtades i Östergötland....

   Radera
 2. Skall bli spännande att se. Kan bara vara fint om B har gjort det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hör av er när ni passerar!! Det blev väldigt fint.

   Radera
 3. Så kul att få ett bord precis som man själv önskar, anpassat efter ens behov och smak!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo köket är litet och bordet måste vara stort... men ändå få plats. Svårt att hitta färdiga sådana.

   Radera
 4. Vad bra att ni hittade någon som kunde göra ett måttbeställt bord. Min man håller på med ett hemma i Wales, så vi får se när det blir färdigt. Det är benen som är den stora frågan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han måste vara händig din man! Håller tummen för att det blir bra.

   Radera