onsdag 27 augusti 2014

Dags för sommar nr 2!

Sista veckan i augusti.... gräsmattan är supergrön och fin efter allt regn. Roboten Sladdis jobbar två dagar i veckan och vår gräsmatta har aldrig varit snyggare. Det är inte mycket som blommar, några rosor har sin andra blomning, vresrosornas blommor blir allt färre och nyponen börjar bli övermogna. Rudbeckian vänder sina kronblad alltmer utochin och snart faller de av. Dock är jätteverbenan, doftfunkian och silveraxet på topp just nu. Salladen är uppäten liksom de gröna bönorna, rödbetorna växer fint och det blir nog en del fin svartkål i oktober. Det är nu dags att så machésalladen om man vill skörda under vintern och vitlöken ska också ner i jorden....

Ja, detta samtidigt som hjärnan är full av planering inför den stundande resan till lilla huset i C. Tänk att augusti alltid är så kort, vi har litet svårt att lära oss att vi behöver vara hemma mer än fyra veckor när man som vi har en stor trädgård som vi så gärna vill vara i. Dessutom hittar vi på olika fina projekt som ska sjösättas....fast Skånes höst och vinter kan vara milda och då kan vi slutföra något av projekten. Det är också många vi vill hinna träffa, småtrollen med föräldrar och gammal mamma är självklara. Båda tjejgängen har jag hunnit med, liksom Kreatöserna och vi har varit i Göteborg med omnejd och vi har hajkat och framför oss har vi en spännande vinprovning på lördag! Ja och så var det ett par fönster som skulle målas, det har mannen i mitt liv fixat.... 
Egentligen är jag fantastiskt tacksam över att våra dagar emellanåt rullar på i en himla fart, men nu kommer veckorna i lilla huset i C att göra susen för tempot och mindfullnessen!
Vi ser fram emot att få sedvanligt besök av S och J som på sin väg hem från Spanien stannar till några dagar i lilla byn och sedan slår vi följe med dem upp till Lyon där de ska vara våra guider i 2-3 dagar. Vi har alltid valt bort Lyon på våra resor till och från lilla huset i C, men vännerna som har varit mycket i denna fina stad har lovat att visa oss sina smultronställen. Sedan börjar det lugna livet då vi ska läsa sådär tio böcker var (!), vi ska göra några litet längre vandringar och också bestiga Carroux, vi ska verkligen utnyttja att vi har så nära till fin och relativt vild natur. Vi ska också leka litet med släkten i Fitou och med svenskarna i grannbyarna runt omkring och så avslutas vistelsen med att vi får trevligt besök hemifrån av M-B och C. 
Men mest av allt ska vi ladda solochvärmebatterierna så att vi enklare kan tampas med vintermörkret och kylan.....

1 kommentar:

  1. Avundas besök i Lyon, och det lilla huset i C. I Lyon har jag dock varit en gång och betittat fantastiska väggmålningar. Bl a.

    SvaraRadera