06 april 2021

Ännu en annorlunda påsk....

 ... men absolut inte en tråkig påsk. Den var bara inte som den brukar vara, när vi har släktmiddagar och åker på konstrundor.

Vädret har ju varit under all kritik, alldeles för kallt - men vad hjälper det att blir sur på vädret? I går annandag påsk började det med glesa snöflingor som övergick till hagelskurar, ökad vind och sedan regelrätt snöstorm.

Våra fönster såg ut som gamla tiders kött- och fiskbutiker.

Världen utanför blev vit och sedan låg snön kvar långt in på kvällen ovanpå blommande krokus och blåstjärnor. Otroligt onödigt, men typisk aprilväder. 

Vi gladdes åt att vi fick vara inomhus och inte hade bjudit in några till någon utomhusfika. 

Det hade vi nämligen gjort på påskafton. Då hade vi bjudit in ett par vänner på påskaftonsmellis; laxtoast med vitt vin och kaffe och påsktårta. I lä, i hörnet mellan huset och orangeriet, där också eftermiddagssolen värmde oss. Det var ju bara några plusgrader och med hård vind så kan det bli kallt. Men vi umgicks på avstånd i ett par timmar och det var trevligt!

På långfredagen träffade vi sonen med familj, utomhus i deras trädgård. Litet blåsigt men med SOL. Påskägg bytte ägare och vi njöt av kaffe och tårta. Kanske inte rätt dag, men i dessa tider med utomhusmöten så får man anpassa sig efter vädret och eventuellt andra planerade saker. Både de och vi hade annat engagemang på påskaftonen.

I dag är påsken över; snön borta, påskäggen uppätna, tupparna nedpackade i sin låda men det haglar för tredje gången idag...





2 kommentarer:

  1. Du verkar haft en fin påsk, trots dåligt väder mot slutet.
    Betyder så mycket att kunna träffas utomhus och umgås med människor, trots att det inte är varmt. Kanske kan också detta umgängessätt fortsätta också efter pandemin, inte alltid en dum idé.
    Här har påsken också åkt ut och bytts ut mot rosa.
    Ha det bra Anonyma vän!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har sina poänger med att umgås utomhus! Rosa låter vårligt och snyggt.
      Ha det bra själv!

      Radera