04 februari 2020

Nu blir jag här ett tag...

Bloggaren är konvalescent efter en operation i foten. Två tår ska bli raka och fina och inte göra ont. Hon ser också fram emot att kanske kunna köpa skor med klack. Visserligen är det skoklackarna som har åstadkommit de deformerade tårna... men det är skillnad på att arbeta hela dagar i pumps och att kunna ha högklackat en kväll när det är kalas.
Vi får väl se, tålamod är en dygd och det behövs mycket tålamod nu. Fem veckor med skruvar i tårna, särskilda skor som förhindrar belastning på framfoten och alltså inga femkilometerspromenader utefter havet, inga timmar i trädgården eller bilkörning - faktiskt inte någonting alls utanför de fyra väggarna. Men jag är van, jag gjorde detta på den andra foten för snart tre år sedan.
Stor sko som ska skydda tårna.
Tack och lov för streaming av filmer och töntiga serier, för böcker att läsa och för böcker att lyssna på när jag lägger pussel. När jag kan sätta ner foten litet mer ska jag ta fram symaskinen. Det ligger en del och väntar på omsömnad och lagning. Det finns också en del receptklipp att klistra in och likaså en massa klipp och broschyrer om trädgård, odling mm som ska in i den nya trädgårdspärmen. Ganska roligt jobb faktiskt.
Det är en bra årstid att slippa gå ut i. Det har regnat varje dag sedan operationen! Skånsk vinter. Men solen har faktiskt visat sig och man ser skillnad på morgonljuset när man vaknar. Det finns hopp i alla avseenden!
                                                

6 kommentarer:

  1. Det där låter väldigt jobbigt. Känner med dig. Det är så tråkigt när krämporna kommer. Du verkar i alla fall vid gott mod och ser till att ha sysselsättning efter förmåga. Ser fram emot många blogginlägg. God bättring!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Eva! Några inlägg kommer jag allt att ha tid med mellan allt läsande!

      Radera
  2. Skönt att ha det gjort. Så länge du inte har några smärtor kommer du säkert att få givande veckor!
    Krya på dig!

    SvaraRadera
  3. Åh så skönt att slippa krokiga tår. Lycka till och ha det så trevligt med dina mysiga inomhussysslor!

    SvaraRadera
  4. Tack Mira! Rätt trevligt att få tid till mycket som annars bara skulle ha blivit liggande. Ha det gott!

    SvaraRadera