28 december 2019

Vi har haft jul, ej i vårt hus.....

... utan hos äldste sonen som har tagit över julaftonen med tomte och julbord och nu även juldagen med brunchfrukost och kalkonmiddag på kvällen.
Det är faktiskt helt ok för mig att släppa ansvaret efter i runda slängar 40 år av julfirande hemma hos oss. Trevligt är att många av våra traditioner fortfarande finns kvar OCH att svärdottern bidrar med flera av hennes familjs traditioner. Som att det alltid finns både svenska kräftor och gäddpaté på julbordet. Ett resultat av att hennes pappa är en storfiskare på fritiden och med tillgång till fina fiskevatten.
Annorlunda i år är också att vi hade en ny tomte. De två yngsta barnbarnen är 5 och 6 år och kanske att de skulle ha känt igen farfar, men denna tomte har de inte träffat så ofta så de har fortfarande ingen koll på hur det ligger till. De äldre barnen håller god min och spelar med i spelet. De små har också tittat på tv-kalendern utan att få sina drömmar förstörda som det skrevs mycket av i början av december.
Nu är julhelgen över men ändå är det inte vardag. Stockholmsbarnen lämnat Skåne och vi återgår långsamt till de så kallade mellandagarna. Julmat och andra goda rester fyller kylskåpet, Tour de Ski fyller kalendern och så ska nyåret planeras. Skånevädret bjuder på sol för andra dagen i rad och inbjuder till fina promenader längs havet. Det är litet som det brukar vara så här års.

4 kommentarer:

  1. Förstår att det känns skönt att slippa ansvaret för maten. Det är du värd efter alla år! Kräftor och gäddpaté på julbordet verkar intressant och gott.
    Tour de Ski är verkligen underhållande och kul att följa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det blir en kombination av att vilja/våga släppa greppet och att njuta av det!

      Radera
  2. Vilket härligt firande.
    Jag spenderade också julen i Sverige hos son och svärdotter och roligt med influenser från andra familjer. Andre sonen med familj var också med, så det var fullt ös med alla barnbarn. Härligt!
    Gott nytt år!

    SvaraRadera