19 oktober 2019

Rakels figurer

I den svenska kolonin i Languedoc finns en mycket konstnärlig kvinna som heter Rakel Persson. Hon arbetar med tovad ull och har absolut magiska fingrar. Nästan varje år han hon utställning någonstans i området och vi är många som gärna följer hennes utveckling. Hennes figurer har ändrat skepnad genom åren och alltid blir man fascinerad av inte bara hantverket utan också av budskapet.

För flera år sedan hade hon en helgkurs i tovning för några av oss svenskar. Vatten, såpa och bearbetning av ullen är det grundläggande. Men hur man kan forma en bit blöt ull till att föreställa något är verkligen en konst. Jag ville göra en tornsvala av ullen och visst blev det något... men mannen i mitt liv påstår att det mer ser ut som en säl med vingar. Nåja, jag får väl öva litet mer.

Rakel är fullfjädrad och behöver inte öva. I år är hon huvudattraktionen på en konstutställning på Château de Grezan. 
Här är ganska många kvinnliga utställare som visar smycken, träkonst, textila produkter och allt blandas med musik, vin och matservering. Ett mycket trevligt besök i en fin miljö!
4 kommentarer:

 1. Det är riktiga hantverkare som lyckas få till något av ull. Jag skulle nog inte ha tålamod med det, men väldigt roligt att se personer som gör hantverket och hur duktiga de är.
  Önskar dig en fin söndag !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar att arbeta men händerna, men detta är väldigt speciellt. Ha en bra vecka!

   Radera
 2. Fantastiska skapelser av tovad ull. Trodde mest man gjorde plagg av det. Men konstnärer kan verkligen få till det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo och bara en konstnär kan se vad som går att göra.... Trevlig vecka!

   Radera