tisdag 6 juni 2017

Tomater och annan mat

Skåne gör verkligen skäl för namnet landet Gosen. I helgen har vi besök av svägerska och svåger och då passar det med en utflykt på Kullahalvön. Första anhalten är hos Rut på Skäret för en lunch. Klassisk lunch i sammanhanget är äggakaka med stekt fläsk och lingon. Fantastisk miljö med dukade bord under träden på gården. Efteråt besök i gårdsbutiken Kullalamm men många vackra och i dubbel bemärkelse matnyttiga saker....
Rut på Skäret
Äggakaka
Sedan besöker vi Vikentomater, företag välkänt även för boende norr om Hallandsåsen. På lördagarna har de en matmarknad med flera utställare, frukt och grönt, fårskinn, keramik, parmesanost, havtornsprodukter mm. Vi köper ost hos KullaGourmet som säljer direktimporterad äkta parmesanost (dottern och italienske svärsonen tillverkar osten) och det är stor skillnad på denna ost och den man kan handlar i matvarubutiken. Köper också supergod havtorsmarmelad med ingefära tillverkad av Eva i Skogen.

En titt in i växthusen
Tomater i långa rader
Efter fika under äppelträden hos en av sönerna med familj så bär det av mot Mölle där vi (som vanligt) tittar in till Mölle Krukmakeri och Café. Där är nästan alltid öppet, man vill nästan alltid köpa en vacker kruka eller skål och här finns både lunch och fikamöjligheter. På helgkvällar är det pizzadags, men inte för oss som istället susar hemåt till grillen. (En liten drejad skål för olivkärnorna och som matchar en liten större befintlig skål för oliverna inhandlas dock innan).



1 kommentar:

  1. Har varit på Kullahalvön några gånger, men oftare i Mölle, där min kusin har ett hus. Får fråga honom om caféet och maten du skriver om.
    Önskar dej en trevlig weekend!

    SvaraRadera