Nu är det dags för årets
första resa till Frankrike. Resan är försenad med två veckor eftersom vårt nya kök
behövde längre tid på sig än vad vi hade beräknat. En anledning som är helt
acceptabel tycker jag. Dessutom är det roligt att få ytterligare några dagar i det fina
köket - se tidigare inlägg
Som vanligt bilar vi
ner och som vanligt bor vi första natten
på hotell Hoheluft i Oldenburg i Schleswig Holstein. Hotellet är rent och snyggt och har ganska ordinära rum - det är ett utmärkt övernattningsställe. Restaurangen
och baren är, i våra ögon, typiskt tyska och gemytliga. Matsedeln har en del att välja på och innehåller vällagad mat och
trevliga viner. Vi äter alltid (!) en god råkostsallad till förrätt, därefter en biff med pommes frites - pommes är tyskarna bra på! Ofta är där flera andra gäster, både turister som vi och representanter ur lokalbefolkningen. När vi nu beställer ett vin från menyn och som visar sig ha tagit slut så kommer ägaren istället med tre glas med tre olika viner och vi får provsmaka och välja vilket vin vi föredrar, ett perfekt sätt att sälja in ett annat vin än det vi tänkt oss - tycker i alla fall vi som vinprovare.
En rolig detalj är att ägaren pratar svenska relativt obehindrat, en ännu mer rolig detalj (och som vi upptäcker först nu i år) är att han har en (tvilling)bror, de är väääldigt lika ... och brorsan talar också svenska .... Helt osannolikt! Ägaren (alltså den första av bröderna - tror vi i alla fall) berättade för oss för ett par år sedan att han hade gått en kurs i byn för att lära sig svenska, men att han aldrig hade varit i Sverige.
En rolig detalj är att ägaren pratar svenska relativt obehindrat, en ännu mer rolig detalj (och som vi upptäcker först nu i år) är att han har en (tvilling)bror, de är väääldigt lika ... och brorsan talar också svenska .... Helt osannolikt! Ägaren (alltså den första av bröderna - tror vi i alla fall) berättade för oss för ett par år sedan att han hade gått en kurs i byn för att lära sig svenska, men att han aldrig hade varit i Sverige.
bilden är lånad från hemsidan |
Eftersom förra dygnet kostar
mer är vad vi brukar betala så kompenserar vi med att tredje natten bo på
Campanile, denna gång i Montelimar. Campanile är en kedja som huvudsakligen
finns i Frankrike. Deras hotell ligger nära autoroute, är lättillgängliga och har egen parkering. Dessutom är det prisvärt, man får mycket för pengarna men charmen saknas... Rummen är som på motell med egen ingång direkt till rummet, här finns sängar med påslakan (ingen filt tack och lov), badrum och kaffekokare på rummet. Frukostbuffé i restaurangen och den
har öppet alla veckans dagar (många restauranger är annars stängda på söndagskvällen).
Här serveras både förrätts- och efterrättsbuffé och så väljer man en huvudrätt à la carte.
Det är ofta fullbokat så man bör reservera rum i förväg. Så här off season så är det mest affärsresenärer liksom även pensionärer. Fast efter denna natt tycker vi inte att man ska bo på Campanile i Montelimar förrän de har renoverat klart hela hotellet. När man läser om respektive hotell så framgår det när det senast blev renoverat. Man ska också kolla om kocken har ledigt på söndagskvällen eller inte. Denna söndagskväll i mitten av februari så fanns bara två rätter att välja på och ingen à la carte. Vi tycker inte att detta var så bra, billigt ja, men inget annat. Det brukar faktiskt vara betydligt bättre.
Så efter två hela och två korta bildagar där vi undvikit långtradare i både Tyskland och Frankrike med att köra på helgen och inte heller haft några större besvär med att halva Frankrike startade sitt vinterlov - så kommer vi fram till lunch till det lilla huset i C och som väntat på oss i fyra långa månader. Hur det är här i februari-mars kommer i en blogg nära dig....
Så efter två hela och två korta bildagar där vi undvikit långtradare i både Tyskland och Frankrike med att köra på helgen och inte heller haft några större besvär med att halva Frankrike startade sitt vinterlov - så kommer vi fram till lunch till det lilla huset i C och som väntat på oss i fyra långa månader. Hur det är här i februari-mars kommer i en blogg nära dig....
Ser fram mot lite rapporter "a localisation" (heter det så tro?). //SP
SvaraRaderaJo men visst kommer det mera....
RaderaDå borde ni vara nere nu!
SvaraRaderaVad lustigt att ägarna av Oldenburg hotellet talar svenska.
Jag har också råkat ut för enäggstvillingar som drev ett hotell i Rudesheim. Jag trodde det var en och samma person ett tag tills jag såg dem tillsammans och trodde jag var sjuk och fått dubbelseende, ha, ha!
Ha de bra i Frankrike!
Jo hade de inte haft olika kläder så hade vi fortfarande trott att det bara fanns en hotellägare.
RaderaDet är inte så pjåkigt att dinera i Tyskland faktiskt. Rejäl och god mat. Har lunchat längs otorvägen, med bordsbetjäning. Härligt.
SvaraRaderaDet gäller att hitta rätt ställen, som i alla andra fall också...
Raderanej men så trevligt - där sover vi(maken och jag) alltid på våra bilresor på kontinenten sedan 55år tillbaka. innan E4 blev E4 så gick bilkaravanen genom denna lilla söta stad , man stannade till vid lilla torget och sträckte benen.
SvaraRaderaEn mysig stad värd att stanna i fortfarande.
RaderaVikinga staden - vendisk hamn - numera kan man besöka ett museum-område vid norra infarten - där man har rekonstruerat en vikingastad(en samling typiska hus från den tiden med sevärt utställning - mycket trevligt, självklart oxå restaurang
SvaraRadera