lördag 15 november 2014

Franska fönsterluckor

Jag städar bland mina digitala foton, jag har tagit ungefär 10 000 foton de senaste 12-13 åren. Jag skulle vilja märka dem mer detaljerat än vad mitt nuvarande fotovisningssystem tillåter - "lilla huset i C, småtroll, jular, resor i Sverige och resor i Frankrike, trädgård på våren och trädgård på hösten" mm mm. Varför är det så att man tar kort som stöd för minnet när man planterar om i trädgården... och sedan glömmer bort att man varit så förutseende och försöker gissa vad som är planterat. Kanske ska införa att ta med plattan ut i trädgården - och då vore det bra om alla foton på blommande lökar från olika år finns att hitta samlade på ett ställe i datorn.... Nåja, jag får kolla med äldste sonen vad han har för tips på märkning. "Lägg dem i molnet" kanske han svarar eller "skaffa ett bättre fotovisningssystem". Kanske något att fundera över....
I alla fall så hittade jag en himla massa vackra och färgglada fönsterluckor, franska så klart. Luckorna på lilla huset i C är snyggt blå - men jag tror att de kommer att bli ännu vackrare när färgen bleknat - undrar om man kan måla i en redan bleknad färg...? 


Ett av alla slussvaktshus vid Canal du Midi

  

Ibland är det inte är så genomtänkt och matchat utan man tar det som det blir...
Titta litet noga på beslagen, tänk att det faktiskt fick ta sin tid förr att smida vackert - inte bara funktionellt. Dessa två gråblekta luckor med snirkliga beslag finns i Limoux.


Undrar vem som bor här och har mörkt i alla rum utom ett.....

Uniformt i Beaucaire.... ganska ofranskt......

Detta finns i byn på andra sidan berget

Här i Alsace verkar man ha använt en tapetrest till sina luckor

Vackert blekt och skavt. Dörren går in i kyrkan i Mirepoix,
undrar vad som döljer sig bakom fönsterluckan...

Hoppsan - här smög sin in en troempe l'oeil och utan fönsterluckor dessutom. Man förstår att det är målat direkt på fasaden när man tittar på nedre högra hörnet.....
3 kommentarer:

  1. Tack för bilderna. Skönheten ligger i detaljerna som nån så klokt har sagt. // SP

    SvaraRadera
  2. Jisses så många bilder. Molnet är en lösning förstås.

    SvaraRadera
  3. Jag skrev en kommentar för några dagar sedan, men tryckte säkert på fel knapp eller inte alla. Jag är en total tekninsk idiot. Fönsterluckorna är i alla fall fina!

    SvaraRadera