fredag 20 juni 2014

Nytillskott ...

Njuter för fullt av en härlig midsommarafton....

Vädret har varit hyfsat, sol och växlande molnighet och bara någon regnskur på förmiddagen. God och trevlig sillunch med den äldre generationen. Slöa timmar på eftermiddagen på en filt bakom syrenbersån (obs - händer bara på midsommarafton efter sillunchen - sill gör en litet slö...) small talk, mer kaffe, varm sol, sval vind, litet slummer och sedan genomgång av skötseln av vårt senaste inköp - ett litet svart "husdjur" som vi döpt till Sladdis. Han är så himla flitig och tuffar runt på vår gräsmatta medan vi, så här på hans första dag hemma hos oss, följer honom spänt och kollar att han inte rymmer. Men han kan inte rymma, därav namnet. Han är inhägnad av ett elektriskt stängsel, ett stängsel av sladd som är dolt långt nere på gräsrotsnivå. Litet fånig småleende följer vi hans upptäcktsfärd i vår trädgård. Det verkar faktiskt som om han går på en nyfiken runda och jag kommer på mig själv med att tycka att han är duktig....

Grannkatten förirrar sig in på tomten och reser ragg när han får syn på Sladdis och gömmer sig sedan i en rabatt bland rosenbuskarna. Kanske Sladdis kan skrämma bort områdets katter från vår tomt - det vore bra! Efter en timme eller så blir Sladdis litet trött och går till sitt bo/korg och vilar och tankar nya krafter för att snart vara ute på sin runda igen.

Det känns bra att veta att Sladdis kommer att sköta sig när vi är bortresta, kanske får vi be grannen hålla koll på honom så att han kan inte förirrar sig under någon buske eller så.....

Om någon skulle  få för sig att bära iväg med honom så skriker han till dess man ställer tillbaka honom på gräsmattan - han vet var han vill vara! 

            Så här ser han ut - vår Sladdis

4 kommentarer:

  1. En härlig berättelse med bra slutknorr! Ha en fortsatt fin midsommar!

    SvaraRadera
  2. Hjo-Hjo är väldigt nyfiken på dessa underliga tingestar. Jaså, den skriker, mötte en karl här som var ute och letade efter sin sladdis, eller rättare efter den som snott den. Den verkar inte ha låtit något alls.

    SvaraRadera
  3. Oj då, det finns visst olika säkerhetsnivåer som man kan ställa in.... dessa teknikens under! Bättre är det med en riktig hund som inte låter sig bäras iväg! Hjo-Hjo, så är det!

    SvaraRadera