tisdag 29 april 2014

Picknick med stil

Vi är inbjudna till en utflykt ... eller kanske är vi utbjudna...? 
"Ni behöver inte göra något, vi hämtar er" sa vännerna E och C i grannbyn. Jaha, tack så mycket, det låter spännande! Vädret är väldigt växlande och franska vädertjänsten hotar med regn men vi förstår att värdparet har en plan B och vi är inte särskilt oroliga. 

Bilfärden blir inte så lång men mitt i grannbyn börjar för oss en helt obruten mark. Man kan diskutera om vi kör uppför en kulle eller ett berg, men uppför går det till en lämpligt ställe där vi parkerar bilen. Vägen övergår i en stig som går runt berget med en jättefin utsikt åt alla väderstreck. Eftersom vi befinner oss i hemtrakterna så är det extra roligt att kunna se våra landmärken så här "från ovan". Byarna ligger ju tätt som pärlband, likaså gör bergstopparna och några orienteringstavlor hjälper oss med information om vad det är vi egentligen ser.


Det är torrt i naturen, här uppe på berget är det inte många blommor som frodas, förutom stenek och pinjer och annat lågt växande gröna buskar så finns här vackert blåa lintuvor och någon gul blomma som måste artbestämmas vid hemkomsten. Vi vandrar ett helt varv runt berget och sedan dukas det upp till en picknick med stil; fiskpaté med räkor och majonnäs, sparris-och chevrepaj med sallad samt chokladkaka med jordgubbar och grädde. Till detta serveras ett gott vitt vin från Domaine les Filles de Septembre i Abeilhan och ett mörkt dessertvin från Maury. Vilket kalas! Hela tiden lyser solen på oss och inte en enda regndroppe!
Ur dessa väskor och korgar trollas fram den ena
läckerheten efter den andra....Vi skojar litet om att man ju faktiskt inte behöver åka så himla långt för att få fina upplevelser och att man inte ska förakta närområdet. Tack för en rolig dag!


4 kommentarer:

 1. Picknick med sådan magnifik utsikt säger man inte nej till. Och picknicken smakade förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jo, blir mitt svar.... eller kanske Hjo. Alltså det är litet roligt med er vovves namn, man säger jo oftare än man tror. Undrar om det beror på att jag är 50% norrbottning....

   Radera
 2. Så trevligt det ser ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var trevligt! Igen - man måste inte så långt hemifrån... men det vet vi ju :)

   Radera