onsdag 21 februari 2018

I snöns rike

Sportlovet ska väl ägnas till sport.. eller hur? Inte bara OS på tv. 
Fem småtroll varav tre skolbarn, allas föräldrar och så mannen i mitt liv och bloggaren själv hyr en lägenhet i snöns rike vecka 8 då skåningarna har skollov. Dit vi ska finns lagom svåra backar, flera stolliftar, restauranger och ca 100-150 cm snö. Alla förutsättningar för en fin vecka... Vi har alla har förberett några middagar och luncher på hemmaplan. Väl på plats ska den äldsta generationen i huvudsak sköta markservicen och de andra ska få tid och möjlighet att flänga som skållade troll i backarna. 
Tyvärr är det influensatider och ett av småtrollen kommer fram med hög feber och hosta. På tredje dagen är fyra av fem i den familjen influensasjuka, febriga, snuviga och hostiga. De fattar ett trist men klokt beslut att åka hem och istället försöka komma iväg för skidåkning vid ett senare tillfälle. Vi saknar dem såklart, alla har sett fram emot att träffas sedan lång tid. Jaja, det kommer fler tillfällen.
 
Lägenheten ligger vid foten av 8-stolsliften med en härlig utsikt även en mulen dag. Den är gjord för 12 personer och den fungerar mycket bra, är hyfsat välutrustad och har rätt sköna sängar.
Hallen är belamrad av pjäxor och hjälmar tillhörandes 11 personer....

Omgivningarna är fina, vi promenerar våra dagliga 5 km och kan konstatera att det har kommit mycket snö...

Minsta småtrollet, 3,5 år, lär sig snabbt både att ta sig fram på plan mark och att åka knappliften själv. Sista dagen deltar hon i en knatteslalomtävling... hon får pris för sitt deltagande och är stolt så hon håller på att spricka. Var ska det sluta?
                                    

1 kommentar:

  1. Så vackert det ser ut, men trist med influensan. Vad synd.

    SvaraRadera