söndag 24 september 2017

Pantertanter på tågluff

När man är pensionär så finns det oanade möjligheter bara man är litet vaken.....
Vi har precis haft besök av två ladies som tågluffar genom Europa. Vi som var för gamla för tågluff när det kom på 70-talet är nu i precis rätt ålder när det finns Interrailkort för pensionärer. Våra vänner startar i Skåne, sedan Hamburg, Zürich, Innsbruck, Verona, Nice, Marseille, lilla huset i C och sedan Bordeaux, La Rochelle och Amsterdam och 22 dagar senare är de tillbaka i fäderneslandet. De bor omväxlande hos vänner och familj men också på hotell. Ganska häftigt. Tiden när man sover på hatthyllan är definitivt förbi, de reser i första klass, sitter bekvämt, ser ut på landet och landskapet de far igenom, äter ombord på tåget eller har picknick med sig - allt efter tillfälle. 
En biljett som gäller hur många resor som helst under 22 dagar kostar 590 euro i första klass! Allt hade fungerat superbra hittills, de har inte behövt köpa platsbiljett mer än en gång och alla tåg har gått precis enligt plan. Nästan, en sträcka i Tyskland fick de ta en buss, men den matchade övriga resor så det fungerade också bra.
Jag blir minsann litet sugen, istället för att flänga som en tokig på autobahn och autoroute så kan man lösa en biljett som gäller i en månad och så får du resa under 7-10 dagar. Ner till lilla huset i C och hem och dessutom stanna till i städer man inte besökt. Eller städer man har besökt men vill se igen. Kostar 380 euro. 
Jag har redan börjat planera......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar