20 september 2017

Liksom flyttfåglar drar vi söderut så här års...

Så var det dags igen! 
Svensk sommar går definitivt mot sitt slut och hösten är i antågande. Då kryper det i kroppen av längtan till värmen och fina medelhavsbad och bilen packas och vi drar iväg söderöver. Vi kommer iväg en eftermiddag och bestämmer oss för att stanna för mat och sömn i norra Tyskland. 
På Hotell Hoheluft i Oldenburg blir man inte besviken, priset är bra liksom frukosten och det fina bemötandet. Ägarna talar svenska och de har aldrig varit i Sverige, men väl haft många svenska gäster och det bor en svensklärare i byn, Det är ju en kul grej och de är ganska stolta över detta. Restaurangen är stängd sön-mån men vi vet att det finns en riktigt trevlig grekisk restaurang nere i byn så vi går iväg i den fina kvällen. Här blir man mött med en miniouzo och sedan beställer vi lammfilé med tsatsiki - vilken härlig start på vår resa!
Nästa dag börjar den trista och litet jobbiga vägen genom Tyskland.Vi ska till Luxemburg, vilket är den kortaste vägen, men trafiken är hård och långtradarna är många. På de motorvägssträckor som bara har två filer är det oftast förbjudet för långtradare att köra om. Wow, så skulle det vara överallt där de bara finns två filer. tänk E6 mellan Malmö och Helsingborg.....
Men man ska inte klaga - så här ser det ut i Kina på en 50-filig motorväg inför semesterslutet.
Efter en ganska lagom sträcka på 70 mil kommer vi till byn Grevenmacher och där finns hotellet Simon's Plaza, ett ställe vi testat tidigare och varit nöjda med. Det ligger nära motorvägen, har hög standard till ett vettigt pris och en trevlig restaurang både till middag och frukostbuffén. 
Efter en skön natt siktar vi först mot ett tankställe. Här i Luxemburg kostar dieseln bara runt 1 euro/litern vilket ju är betydligt billigare än i Sverige, så vi passar på att fylla tanken.
Sedan är det dags för Frankrike. Det är en ganska tråkig motorväg genom norra Frankrike förbi storstäderna Metz och Nancy, men hastighetsbegränsningen gör att det ändå känns bättre än genom Tyskland och deras, på många ställen, helt fria fart. 
Vi har alltid lunchpicknick med oss när vi bilar, enkelt med ett litet "kylskåp" inpluggat i cigarettändaren (som ju aldrig används annars...) Med litet yoghurt, skinka, ost och grönsaker och ett bröd inhandlat innan man startar så klarar man sig finfint till middagen. Denna dag får vi en fin paus i solskenet längs autorouten.
Pausar gör vi också i Tain l´Herimitage, en vinby i Rhõnedalen söder om Lyon. Vi brukar stanna till här och bunkra litet röda viner och Valrhonachoklad. 
Bildresultat för valrhona choklad
Eftersom vi även denna dag kört 70 mil så stannar vi för övernattning på Campanile i Orange.Campanile är en kedja med motelliknande boenden. Ytterdörren går rakt in i ditt hotellrum, här finns påslakan, vattenkokare, dusch och tv. Alla rum ser likadana ut var än du hamnar - men det kan vara olika slitet. Så vi brukar kolla när de senast renoverades och det kan vara skillnaden mellan ett toppen- eller ett bottenboende. 
Hotel Campanile Orange
Detta i Orange är jättefint! Personalen är alltid trevlig och de har en restaurang med salladsbuffé och efterrättsbuffé och så väljer du varmrätt efter eget huvud. Man vet precis vad man får, det är ingen lyx eller gourmet men det kostar inte heller så mycket.
En av fördelarna med att bo i Orange är att vi kommer fram till lilla huset i C till lunch och hinner både packa upp, städa och handla samma dag. Nu ska här njutas!!!


2 kommentarer:

  1. Åh så härligt! Vi gjorde trippen för en vecka sedan, men i husbil och åt fel håll. Hur länge blir ni kvar därnere nu? (Bara liiite avundsjuk...)

    SvaraRadera