tisdag 21 februari 2017

Nya tågleverantören genom Tyskland

Ja, vad ska man säga. BTE är ett företag som fraktar bilister på tåg genom Tyskland. Intet nytt under solen. Undrar du vad jag yrar om så läs litet mer här.
Vi var några svenskar som stötte å varandra i Hamburg innan ombordkörning. Vi var ganska nyfikna, inte minst på restaurangvagnen. Vid incheckningen var det jättelång kö, kommer inte ihåg så lång kö någonsin, tog säkert 50 minuter innan det var vår tur. Ingen bra början.... I incheckningsluckan befann sig typ sex personer. När jag pratade engelska kom en av bakgrundsfigurerna fram och på min fråga "vi har bokat bord i restaurangvagnen men inte fått någon bekräftelse" svarande hon att "det är tyvärr fullbokat, men ni kan få er middag i kupén". Jaha, vi ville ju gärna byta miljö när vi åt - men okejrå, detta gick väl också bra.
Vi fick vänta på ombordkörning som vanligt, stationspersonalen hade så nya arbetskläder att det såg ut som pansarkläder. Men de skötte sig om lastningen fungerade bra. Vagnarna var av samma sort som Deutche Bahn hade och konduktören likaså, fast denna pratade bara tyska...
När tågen startade gick jag till restaurangvagnen för att beställa vår middag. Blev servad av vänliga killar, en pratade bra engelska och jag beställde och betalade och blev lovad mat "om en stund". Efter 45 minuter kom den engelsktalande och knackade på och undrade om vi hade beställt.... Jo - av dig, jaha ja men då kommer det alldeles strax. Efter ytterligare  15 minuter gick mannen i mitt liv till restaurangvagnen för att kolla vad som hände. Då stod där den engelsktalande flickan från incheckningsluckan (!) tillsammans med 7 (!) andra och ingen visste egentligen något. Vi fick vår mat efter att hon rutit " de har väntat mer än en timme".
Tja - vad ska man säga, det kallas visst barnsjukdomar när man inte är inkörd och inte har hittat sina rutiner. Annars var resan som den skulle, vi kom fram till Lörrach i tid.
Nu har jag hört att det finns ytterligare en aktör som forslar bilister och deras bilar genom Tyskland. De lär ska gå till några italienska destinationer också - tror vi ska prova dem nästa gång.


5 kommentarer:

 1. Så ni åkte med nya aktören nu? Skulle gärna se att man kom ännu lite längre, eftersom det för oss inte är någon större vinst vad gäller motorvägsmil eller framförallt vad gäller tid, eftersom vi startar från Gbg. Kielfärjan från Gbg blir ju bara dumt eftersom vi hinner passera Lörrach innan det är dags för ombordkörning i Hamburg...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte riktigt hur många timmar det tar för er från Gbg med Kielfärjan och sedan bil till Lörrach. Men om ni startar kl 7 i Gbg så kan ni checka in 19 i Hamburg och vakna kl 7 dagen därpå i Lörrach, dvs 24 timmar varav 12 på tåget. Det blir kanske lika lång tid fast ni börjar med en natt och vi slutar med en natt.

   Radera
 2. Vilken röra! Det brukar ju annars vara bra ordning i Tyskland, fast som du säjer, kanske en barnsjukdom. Hoppas maten smakade bra till sist!
  Lycka till på resan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jo såklart blev det ganska bra och alltid trevligt när man ska ut och resa!

   Radera
 3. Det kanske ni gör rätt i som kanske prövar nästa gång att välja den andra leverantören. Hoppas den kommer att fungera bättre. Får väl hoppas att det var
  s k "barnsjukdomar" detta som du/ni fick vara med om på resan.
  Önskar dig/er en fortsatt bra resa och en fortsatt fin helg !
  Kram från Marie

  SvaraRadera