02 maj 2014

Bloggarens ilandsproblem

Känslan att man både vill äta kakan och ha den kvar...
Bloggarens ilandsproblem är att hon har svårt att bestämma sig för var hon vill vara så här i vår- och försommartider. Att Sverige är fantastiskt - det är inte bara en reklamslogan tagen rakt ur luften utan också dagens sanning, i alla fall så här års. Nyutslagna bokträd på Hallandsåsen, vitsippsbackar, rabarberns röda tjocka knoppar i den svarta jorden, stora vitrosa magnoliaträd i Lund, gullvivor i Brösarps backar, äppelblom på Österlen - ja det är mycket som är vackert.

Nu råkar det ju vara som vackrast även i Languedoc denna tid. Vinfältens små krumma trolliknande "gubbar" får helt plötsligt ett fantastiskt vackert ljusgrönt flor på huvudet och vi ser fortfarande att de står där i sina spikraka rader. Allt är grönt, olika nyanser av grönt, och solens strålar ger ett extra livfullt skimmer till det gröna. 




Någon som är vill köpa några vinfält i vår by?

När det är lika vackert på bägge mina favoritställen, ja då får man vara litet här och litet där. Så det blir en kort visit här i Languedoc och snart åker vi tillbaka till Skåneland....





8 kommentarer:

  1. Vilka underbara bilder och så gott vin det kommera att ge oss!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, roligt att du tycker om fotona. Och vinet gillar vi också!

      Radera
  2. Vinfälten är alltid fina men jag har aldrig sett dem så vackra som just nu. Kombinationen av deras knotiga stammar o den färska grönskan är oslagbart. Kör försiktigt hem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. I år var ju allt rätt tidigt, det kan bli svårt att hitta "rätt tid" nästa år....

      Radera
  3. Det finns ju något som kallas angenäma problem...

    SvaraRadera
  4. Känner igen den känslan. Det finns så många fina platser.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som ert lilla paradis t ex.....Men nu har ju ni kuskat runt en del sista tiden och sett ännu fler fina platser!

      Radera