09 november 2021

Lilla huset i C - för sista gången

Jag startade denna blogg när jag insåg hur mycket roligt det fanns att berätta när man, som vi gjorde entré i ett nytt land med annorlunda natur, kultur och med nya bekantskaper.

Nu börjar det bli dags av avsluta denna blogg. Vi har under de två månader jag har varit inaktiv på min blogg hunnit sälja vårt lilla paradis. Inte alls ett så förhastat beslut som det kan verka, redan sommaren 2019 funderade vi på om vi skulle sälja eller bara hyra ut det till vänner och bekanta. Vi känner oss mogna för att resa till andra hörn av både Frankrike och resten av Europa. Har man rest varje ledig stund till ett och samma ställe under 20 år så blir man till slut mätt på just det resmålet även om igenkänningsfaktorn är både hög och fantastiskt trevlig. 

Efter att vi satte ner fötterna och bestämde oss för säljalternativet så kontaktade vi en mäklare. Swish - så gick allt i svindlande fart! Huset visades för tre intressenter och nr tre var en seriös köpare. Vi for hem till Skåne och försökte planera de närmaste veckorna. Så skrevs kontrakt på nätet - bara det en spännande och fascinerande process! 

Efter att ha varit hemma i Sverige i knappt tre veckor så är vi nu i lilla huset i C igen. Nu för att packa ihop vårt franska liv i flyttkartonger. Nåja, det är inte så mycket som ska hem, men förutom det vi tar i vår egen bil så behövs en liten lastbil. Vi tar hem de saker som har extra känslomässigt värde och sådana saker vi inte vill avvara. Det blir till att gallra ut saker i Skåne till förmån för några franska favoriter. Massor skänker vi till vänner och bekanta i omgivningen och några saker ville nya ägaren ta över. Härligt när fungerande saker kommer till användning! 

De finaste av höstdagarna har bjudit oss på strålande varm sol och ett kallt klart ljus, nästan som i februari-mars. Det är bara vinfälten som skvallrar om höst. Det är så vackert med dessa fält i alla tänkbara färger från fortfarande ljusgrönt, till blekgult, via orange och brunrött till skarpt vinrött. Vi hörde häromdagen att det är druvan Viognier som får de lilaröda bladen på hösten. På håll ser det ut som blommande cyklamen!

Dagarna varvas med turer runt byn och upp i bergen med turer till återvinningsgården. Vid dagens besök på återvinningen kastade jag ett gammalt golfparaply med min arbetsgivares logga på. Inget fel på paraplyet men loggan byttes ut för många år sedan och jag har ett nyare golfparaply i Skåne. Tro det eller ej men en av gubbarna på återvinningen fiskade upp paraplyet ur containern, fällde upp det och konstaterade att det var felfritt och stoppade sedan in det i sin bil! Det kommer alltså fortsätta att komma till användning vilket känns bra.

I vårt nästa liv - läs utan fast bostad i Frankrike - ska vi uppleva andra miljöer, bo på hotell eller b&b, hyra andras små paradis eller våldgästa släkt och vänner. Trots allt ska det bli skönt att inte äga två hus, varav ett har många hundra år på nacken. Det är också litet opraktiskt att äga två hus och att ett av dem ligger alltid 200 mil bort.

Glädjande nog så vet vi att vi alltid kommer att kunna återvända till byn och träffa våra vänner som bor här och i byarna runt omkring. Det gör att avskedet inte blir så definitivt...

Glädjande har det också varit med alla trevliga bloggkontakter jag fått genom åren. Tack för att ni har följt mig och tack för att ni delat med er till oss som läser era bloggar! Ni vet vilka ni är!

Jag tror att jag kommer att starta en ny blogg. Den ska inte handla om hur det är att äga ett litet hus i Frankrike och ändå vara turist. Den ska nog vara mer inriktatd på resor och nya upplevelser - både i Sverige och utanför. Vi syns!


   




2 kommentarer:

  1. Underbart att läsa att ta tag i livet och vad man egentligen vill men bara drömt om. Lycka till med allt ni tar er för ♥️ önskar man bara var lite så.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dina fina ord! Jo det var en dröm som uppfylldes, men var sak har sin tid. Du får gärna fortsätta att följa mig på nästa blogg "mellan skånsk mylla och fransk terroir". Inte så ofta uppdaterad och mer inriktad på resor och kanske också en och annan trädgård inklusive vår egna.

      Radera