07 januari 2021

Nytt år!

Nu har en hel vecka gått på detta nya fantastiska år!

2021 

Ett oskrivet år, tolv nya månader, ut med det gamla året, nya insatser, tomma blad ska fyllas, tänk positivt och framåt!

Nyårsaftonen inleddes på eftermiddagen med att vi bjudit in två par vi känt i snart 30 år och som vi umgås mycket med. Vi vet att de är lika restriktiva som vi när det gäller att undvika smitta och just det känns bekvämt i dessa dagar. Sedan har vi såklart alltid jätteroligt när vi träffas! Vi hade dukat tre små runda bord med 2 meters avstånd i vårt stora carport, gjort olika sorters tilltugg, tänt en stor brasa i eldfaten och korkat upp några direktimporterade bubbelflaskor. Snart har vi inte så många sådana kvar, direktimporterade alltså...

Nyårskvällen firades med mannen i mitt liv. För första gången på säkert 30 år var det bara vi två utan gäster. Så var det för många, inte bara i Sverige utan också i omvärlden. Extra festlig och god mat och dryck, vi var uppklädda och hade dukat med vackraste glasen och finaste porslinet och med nyårsbukett - allt precis som vi brukar - fast utan våra gäster. Vid tolvslaget skålade vi, åt vi äpple (för hälsan kommande år) och höll i varsin guldpeng (för ekonomin kommande år) och sedan gick vi ut på gatan och blandade oss med grannarna (fast med 2 meters avstånd) och fascinerades (och förfasades) över alla otroliga fyrverkerier som grannarna runt omkring oss excellerade i. Det blir mer och mer för varje år!

Dagen efter var vi nästan lika trötta som vi brukar vara tidigare nyårsdagar, men disken i köket var redan omhändertagen. Inget ont som inte för något gott med sig!

Nya årets första promenad och sedan skinkmacka framför Tour de Ski. Visst är det härligt med traditioner!

Nu har helgdagarna dragit sig tillbaka och kvar är bara den vackra granen och litet ljuslyktor som ska få hänga med ytterligare en vecka. Sedan så.... är det dags för nya året! Många fylls av energi efter sommaren och vill förnya, måla om och förändra. Jag får den lusten så här just i nya årets början.

Jag vill gärna starta upp ett par olika projekt, prova litet idéer på mannen (är han också intresserad kanske...) och sätta ner foten och bli av med de surdegar som faktiskt finns kvar sedan förra året. 

För denna vår blir väl också rätt blank i kalendern? Inga resor utomlands före vaccinering och kanske inte alls till Frankrike före sommaren (där färre än hälften säger ja till vaccinet). I bästa fall en resa till barn och barnbarn i Stockholm och kanske bo i en hyrd husbil. Kanske en road trip till några smultronställen på västkusten, kanske en vandring i fjällen - Sverige är ju fantastiskt! 



Jag vill önska er alla ett riktigt gott nytt och fantastiskt 2021!





2 kommentarer:

  1. Trots allt verkar du haft trevlig helger.
    Samma här och socialt umgänge genom nätet.
    Nu får vi se framåt mot ett bra år!
    Sköt om dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo nu tittar vi framåt, det kan väl bara bli bättre... Dina årssammandrag är roliga, skriver det här eftersom jag inte vet hur det går med kommentarerna mellan våra bloggar. Härligt med all blomsterprakt, det behövs nu - här vräksnöar det för tillfället. Ha det bra och var rädd om dig!

      Radera