08 december 2020

Andra Advent

Nu vet vi ju att det inte alls är som det brukar detta år. Här i Skåne är det just nu värre än någonsin. Man orkar faktiskt inte riktigt tänka på det, bara hålla sig på sin kant. På vår gata är det flera som är sjuka, ungdomar och deras föräldrar. 

Men på något konstigt sätt så blir det advent i alla fall....

Vi är ganska traditionsbundna och gillar särskilt adventstraditionerna, ljus, glögg, saffransbröd och blommor! Helgen började med att vi faktiskt blev bortbjudna! Vi har tackat nej till tidigare inbjudningar, när arrangemangen har känts alltför osäkra, men denna gång tackade vi ja. Det var nära vänner till oss som bjöd till glögg med tillbehör utomhus och det tredje paret är också mycket restriktivt och har inte träffat andra överhuvudtaget. Alltså coronaglest dukat, vi satt två och två kring tre bord, alla fick sin mat på egen bricka och vi var bara sex personer på den stora uteplatsen.  Vi var ordentligt klädda med varma kläder och kunde sitta ute i nästan 5 timmar, från sen eftermiddag till tidig kväll. Vi har alla stor utomhusvana, men detta funkar faktiskt för de flesta - bara man klär sig rätt. Fötterna är mest utsatta, yllesockar och tjocka sulor är bra. Fotona är litet suddiga, det blir så när man väljer bort blixten. Det blir dock mer stämningsfullt!

Dagen efter var det dags för en adventspromenad. Vi har ett relativt nytt husområde i närheten, villor, radhus och låga bostadsrättshus blandat huller om buller. Där händer nya saker hela tiden, vilket gör att det är kul att promenera där.
Eftersom jag har lovat en utlandsboende bloggkompis att visa litet hur det kan se ut i Sverige nuförtiden kommer här några (också suddiga) bilder på svenskens senaste hit - utomhusbelysningar! Det är faktiskt så att man blir bländad när man passerar vissa installationer...




Enklast är att lägga belysningen på marken...

Dessa tre är från vårt hus. Runt entrén, stjärna i köksfönstret, ljusbågar i orangeriet. Men det finns ljusstakar i fler fönster och ett par till på baksidan av huset - vad gör man inte för att betvinga mörkret!














7 kommentarer:

  1. Vilken fin julstämning och arrangemang det ser ut att ha varit på utomhusfesten. Det är illa ställt här i Stockholm med omnejd nu. Man blir riktigt rädd, men vi kan inte vara mer försiktiga. Man får bara hoppas att smittan inte kan sprida sig med maten man beställer hem. Riktigt säker törs man inte vara.
    Ha det så bra det går! Spännande se om jag lyckas skicka denna kommentar!

    SvaraRadera
  2. Det gick visst bra!? Hela skärmen slocknade samtidigt, men jag fick fart på den igen.

    SvaraRadera
  3. Vi får inte ens träffas i våra trädgårdar här, lite tråkigt.
    Roligt att se alla upplysta hus, så svenskt, tack!
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  4. Tittar in för att önska dig en God Jul.
    Min julhälsning finns som video på min blogg.

    SvaraRadera